Pandémia COVID-19 drasticky ovplyvnila naše pracovné a súkromné životy a prieskum ukázal, že ľudia všetkých vekových skupín trávia viac času s digitálnymi zariadeniami. Okrem toho, že ľudia čelia potenciálne škodlivému modrému svetlu vyžarovanému slnkom, trávia tiež viac času v interiéroch, ktoré sú v súčasnosti vybavené modrými LED diódami emitujúcimi svetlo rovnakého spektra.

Takmer všetky moderné digitálne zariadenia a LED žiarovky takisto vyžarujú modré svetlo. Ľudské oko nedokáže blokovať viditeľné modré svetlo, takže nadmerné pôsobenie môže prispievať k vnímanej únave očí a rozmazanému videniu.

Okuliare blokujúce modré svetlo dokážu blokovať časť tohoto modrého svetelného spektra, ktoré môže byť potenciálne škodlivé a rušivé.

Pri predchádzajúcich produktoch, ako je povrchová vrstva ZEISS BlueProtect, sa filtrácia modrého svetla dosahuje aplikovaním povrchovej vrstvy s filtrom modrého svetla na okuliarové šošovky. Pri produkte ZEIS BlueGuard tvoria teraz vlastnosti filtrácie modrého svetla prirodzenú súčasť chemického zloženia materiálu šošovky. Okrem blokovania potenciálne škodlivého slnečného UV žiarenia takisto filtruje časť rušivého digitálneho modrého svetla.

ZEIS BlueGuard prináša v porovnaní s filtračnými vrstvami vyššiu absorbciu potenciálne škodlivého modrého svetla a menej odrazov viditeľných na ploche šošovky, čím poskytuje dokonalé vyváženie ochrany, zrakovej pohody a estetiky.