Presbyopia

Zhoršené videnie

Ťažkosti spojené so zhoršeným videním na blízko, objavujúce sa po štyridsiatom piatom roku života, rieši súčasná očná optika komplexnejšie ako v minulosti. Preto si môže každý zákazník zvoliť takú variantu, ktorá jeho spôsobu práce a života najlepšie vyhovuje.

Najjednoduchšie riešenie: okuliare na čítanie (v horšom prípade kúpené v najbližšom hypermarkete) nie sú vždy tým najoptimálnejším riešením.Pri ich používaní čoskoro zistíte, že síce prečítate drobné písmená v písanom texte, ale počítačový monitor zostáva neostrý. Hodili by sa ďalšie, o niečo slabšie okuliare. Ich výmena počas práce nepripadá do úvahy a preto sa nám ponúka riešenie v podobe tzv. kancelárskych šošoviek. Umožňujú videnie na vzdialenosť cca od 40 cm do 1,5 m s dostatočne širokým zorným poľom. Ak sa vám videnie do 1,5 metra zdá nedostatočné sú na trhu šošovky, ktoré vám umožnia ostré videnie v celej miestnosti (do 4 m).

Odporúčame Vám prečítať si Nariadenie vlády Slovenskej republiky 276/2006 §7, podľa ktorého je povinnosťou zamestnávateľa, okrem iného, aj zabezpečiť odborné vyšetrenie zraku a v prípade potreby vhodné korekčné prostriedky ak Vaša náplň práce zahŕňa pravidelné využívanie zobrazovacích jednotiek.

Okrem iných šošoviek tohto druhu, vám ponúkame novinku od firmy Rodenstock : Multigressiv Ergo.

  |   »

Neváhajte s vyšetrením Vášho zraku

Dohodnite si termín
Menu